30 неща, които научих за кожата си, преди да стана на 30

30 неща, които научих за кожата си, преди да стана на 30

Ако се притесняваш, че годините бързо отлитат и докато се обърнеш вече си на 30, спокойно! Хубавите неща в живота ти тепърва предстоят и това са най-добрите години да засияеш. До моя тридесети рожден ден остават броени дни и по този повод реших да ти споделя 30 неща, които научих за кожата си и от които тя наистина се нуждае.

По пътя ми към създаването на MUSE Cosmetics, научих много. Обиколих различни изложения, прочетох безброй учебници, книги и научни разработки, тествах какви ли не съставки. Смея да твърдя, че натрупах голям опит в сферата на козметиката и искам да го споделя с теб. Независимо на каква възраст си, смятам, че ще намериш нещо полезно тук, което да ти помогне да изградиш по-добра рутина за грижа за кожата. Използвай моите съвети и трикове като урок.

Нека да започваме!

1. Значението на редовното почистване: Открих, че почистването на кожата сутрин и вечер е ключово за предотвратяване на запушването на порите. ❌ Без мокри кърпички! Използването на нежни продукти за отстраняване на грим предотвратява дразненето и увреждането на кожата.

2. Хидратацията е жизненоважна: Не подценявай силата на добрия овлажнител, дори за мазна кожа.❗️Хидратацията е ключова при кожа с акне, за да се намали възпалението.

3. Слънцезащитата е задължителна всеки ден, дори и мрачен: Използването на слънцезащитен крем всеки ден може да предотврати стареенето на кожата и вредите от UV лъчите.

4. Важността на съня: Качеството и количеството на съня значително влияят на здравето на кожата. 😱 Най-подходящото време да заспиваме е между 22 и 23ч. Така организмът се възстановява най-пълноценно.

5. Здравословното хранене се отразява и на кожата ни: Храната, богата на антиоксиданти, омега-3 мастни киселини и витамини, подобрява вида на кожата. 🥬 Не пропускам да включвам в седмичното си меню сьомга, спанак, магданоз, сезонни плодове.

6. Регулярната ексфолиация: Тя помага за премахване на мъртвите кожни клетки и подобрява регенерацията на кожата. 🧡 Използването на детокс маска за лице 2 пъти седмично за мен беше GAME CHANGER.

7. Въздържане от пипане на лицето: Още от малки знаем, че мръсните ръце пренасят бактерии, а сложени върху лицето ни могат да доведат до акне. Също така е добре да се въздържаме от стискане на пъпките, защото ако го правим неправилно, то увеличава възпалението. Ако не я пипаш, ще изчезне по-бързо, довери ми се. 😉

8. Използването на серум: Серумите с активни съставки като витамин C и хиалуронова киселина могат да имат дълбок ефект върху здравето и външния вид на кожата.

9. Не прекалявай с количеството: Използването на прекалено много продукт може да доведе до утежняване на кожата и запушване на порите. 🤍 Нанасям крем и серум в тънък слой, който лесно се абсорбира.

10. Стресът влияе на кожата: Намаляването на стреса и практикуването на медитация или йога може да подобри състоянието на кожата.

11. Важността на водата: Пиенето на достатъчно вода всеки ден помага за хидратиране на кожата отвътре. 💦 Старая се да приемам 1.8л.- 2л. вода на ден.

12. Професионалните козметични процедури: Посещенията при дерматолог или козметик могат да направят чудеса! Редовното почистване при козметик е ключово за чистата кожа и успешното проникване на съставките от продуктите в нея.

13. Премахването на грима преди сън: Спането с грим може да запуши порите и да доведе до акне. 🔥 Никога не си лягам с грим, дори да е 05:00ч сутринта.

14. Внимание към съставките на продуктите: Научих се да чета етикетите и да избягвам вредните съставки като силикони, парабени и сулфати. Някои от тях могат да бъдат потенциално канцерогенни.

15. Забрави за марката: Свръх скъпата или много популярната козметика не винаги е най-добрата. Най-важното са съставките и тяхната концентрация в продукта!

16. Предпазване от замърсяване: Използването на антиоксидантни продукти може да защити кожата от вредните емисии.

17. Избягване на топлинни увреждания: Ограничаването на употребата на гореща вода помага за предотвратяване на изсушаването на кожата. Старай се да измиваш лицето с хладка вода.

18. Разбирането, че кожата се променя с времето: Приемането на промените и адаптирането на грижите според възрастта е важно.

19. Прием на витамини и добавки: Допълнителният прием на определени витамини и минерали може да подкрепи здравето на кожата. 💥 Топ откритието за моята кожа е Цинк.

20. Значението на маските за лице: Редовната употреба на маски за лице може да предложи дълбока хидратация и лечение. 🧖🏼‍♀️ Ежеседмичната употреба на маска е ключова в грижата за кожата.

21. Да, акнето и първите бръчици могат да съществуват едновременно: Мит е, че щом минеш определена възраст, кожата ти ще се промени и вече няма да е склонна към появата на акне. 🤌🏻 Тук е нужна комплексна грижа: прием на добавки като цинк, голямо количество вода, нежни натурални продукти, които не съдържат изсушаващи кожата съставки, намаляване приема на млечни и захарни продукти. Кожата ти ще започне да се подобрява още след втората седмица.

22. Балансирането на pH на кожата: Поддържането на правилния pH баланс е важно за здравата кожа. 🌟 Избирай продукти с киселинно pH. Ако не знаеш дали те са такива, попитай продавача.

23. Включването на полезни навици: Здравословният начин на живот, включващ редовна физическа активност, е от ключово значение за кожата.💧 Задължително почиствай кожата преди тренировка и не спортувай с грим.

24. Избягване на диети, които вредят на кожата: Някои храни могат да предизвикат възпаления и акне; разбирането кои са те помогна за подобряване на кожата ми - за мен това са млечните и захарните продукти.

25. Гримът е временно решение: Каквото и да си говорим, всеки опитва първо да “замаскира” проблемите си, вместо да ги реши. Фон дьо тенът е quick fix, но когато кожата ти е прекалено мазна или твърде суха, дори той не може да помогне. А често прави нещата по-лоши, защото запушва порите ни. Правилната инвестиция е в решаването на проблема, а не в неговото прикриване!

26. Успокояване на раздразнената кожа: Научих се как да успокоя кожата си, когато е раздразнена или възпалена. 💆🏻‍♀️ Не нанасям никакви продукти за 1-2 дни и оставям лицето да си почине, но задължително го измивам 2 пъти дневно.

27. Важността на грижата за устните: Редовната хидратация и ексфолиация на устните също са важни за цялостното здраве на кожата. 👄 Използвам нежен скраб за устни 1-2 пъти седмично, нощна маска всяка вечер преди сън и дневен балсам през деня.

28. Лифтинг в домашни условия: Редовното използване на ролер или гуа ша наистина работи и има ефект! Просто бъди постоянна.

29. Грижа за кожата около очите: Зоната около очите е особено чувствителна и изисква специални продукти. 👁️ Не използвам околоочни кремове с аромат, защото при мен парфюмите дразнят и предизвикват алергични реакции.

30. Търпението е ключово: Разбрах, че подобренията в състоянието на кожата изискват време и постоянство, и че е важно да не се очакват незабавни резултати от новите продукти или рутини. 💯 Резултатите от козметиката за лице се виждат най-рано на втория месец от използването. Полагай ежедневни грижи и положителната промяна няма да закъснее!