Слънцезащита само на плажа - да или не?

Слънцезащита само на плажа - да или не?

Имам чувството, че едва в последните няколко години започна активно да се говори за важността на слънцезащитата и за задължителното ѝ ежедневно използване. Ако трябва да сме честни, преди нанасяхме слънцезащита само на плажа и никой не ни казваше, че трябва да я носим всеки ден, дори и в облачните дни.
Сега обаче тази информация е ясна на всички и оправданията не се приемат! Ако въпреки това си от тези, които все още имат какво да кажат по темата, ето защо не си права:

1. "Работя от вкъщи". Това, че работиш от вкъщи не означава да пропускаш слънцезащитата, особено ако си близо до прозорец, ако имаш куче, което разхождаш, или ти се налага да отскочиш до магазина. Просто отдели 30 секунди и я нанеси, за да не го мислиш, ако ти се наложи да излезеш.
2. "Кожата ми става мазна и лепкава". Това е, защото не използваш правилния продукт. Пазарът е залят със слънцезащитни продукти и е факт, че повечето от тях оставят лепкаво усещане върху кожата. Но това не значи да се откажеш от тази стъпка. Гарантираме ти, че има крем със SPF50+, който дори няма да усетиш, че носиш. 😉
3. "Оставя бяла следа, пречи ми да нанеса грим". Тук отново ще кажа същото: не използваш правилния продукт. Често се споделят мнения, че минералните SPF оставят следа, а химичните не, но това не е напълно вярно. Има формули като нашата, които не оставят бяла следа и попиват мигновено!
4. "Какво ли не измислят вече, за да ни накарат да купуваме и използваме още продукти.". Факт е, че има доста излишни продукти, рекламирани като "задължителни". Слънцезащитата обаче не е един от тях. Ако искаш, премахни всички останали продукти, но остави нея и кожата ти със сигурност ще се запази по-млада и здрава!

Припозна ли се в някое от тези оправдания? Спокойно, няма да те издам, но се надявам да съм те убедила, че нанасянето на слънцезащита е абсолютно задължително всеки ден! Дори и използвайки само нея, правиш огромна разлика за кожата си и това как ще изглежда след няколко години. 

x.o.x.o, Стефани