Натурална козметика: предимства и недостатъци

Натурална козметика: предимства и недостатъци

Когато става въпрос за избор на грижа за кожата, има много фактори, които трябва да вземем предвид. Марката етична ли е? Използват ли висококачествени съставки? Техните формули ще бъдат ли ефективни за моя тип кожа? Дали цената пасва на моя бюджет? И разбира се, едно от нещата, които са на първо място за някои хора: продуктите натурални ли са или не?

Като бранд за натурална козметика, днес ще ти разкажем от първо лице за предимствата и недостатъците на този тип продукти. В края на тази статия ще имаш отговор на въпроса “Заслужава ли си да дам малко повече пари за натурална козметика?”. Да започваме! 

ПОЛЗИ

По-ефективни

Натуралните продукти за грижа за кожата съдържат предимно естествени съставки, като витамини, минерали, растителни протеини, етерични масла и плодови екстракти. Продуктите с формули, които са естествено извлечени, чисти и с мощни съставки, представляват много по-ефективно решение за подхранване и заздравяване на кожата от тези, които са пълни с вредни химикали. За да обобщим, натуралните продукти са много по-ефективни, поради факта, че те реално подхранват кожата. Синтетичните продукти обикновено използват много по-малки проценти активни съставки, а останалата част от формулата е пълна с парабени, сулфати и химични консерванти, които не дават нищо полезно на кожата ти.

Безопасни за тялото и организма

Въпреки че кожата ни играе ролята на бариера, тя едновременно с това е и гъба, която попива всичко, което сложим върху нея и го отвежда директно в кръвния поток. Така че, когато нанасяш продукти, пълни с изкуствени съставки и химикали върху кожата си, голяма част от тях се абсорбират директно в кръвта. Звучи страшничко, като се замислиш, нали? 

Всеки ден всяка от нас най-вероятно се маже, пръска или почиства с над 10 различни продукта. И докато тези продуктови формули са рекламирани като напълно безопасни от козметичните компании, дозите, на които се излагаме с течение на времето, не са. Ако за пръв път чуваш тази информация, не се учудвай, никой не иска да я знаеш и това е и причината много малко брандове да говорят на тази тема.

НЕДОСТАТЪЦИ

Ако трябва да бъдем честни, за нас натуралната козметика няма никакви недостатъци, но тук сме извадили някои от нещата, които хората често считат за “неудобни”, когато става въпрос за натурални продукти.

Намален срок на годност

Натуралните продукти за грижа за кожата използват естествени консерванти вместо синтетични и, тъй като тези естествени консерванти не запазват продуктите толкова дълго, колкото синтетичните, натуралната грижа за кожата обикновено има по-кратък срок на годност.

*Къде са сроковете на годност на MUSE Cosmetics? Може да ги откриеш на хартиената опаковка на продуктите ни - под информативната част.

Аромат, с който не сме свикнали

Когато избираш натурални продукти, е важно да знаеш, че те ще имат и естествен аромат, който е различен и в пъти по-наситен от изкуствения. Не се шокирай, когато отвориш нов продукт и той мирише на току-що нарязани портокали. Ароматът на нашата лавандулова пяна за почистване, например, се е случвало да попада в графата ““не харесван”, защото е доста различен от познатия изкуствен лавандулов аромат. В нашата пяна сме използвали лавандулово масло, чийто аромат те пренася директно на полето с лавандула и успокоява сетивата ти. За жалост нашите рецептори са отвикнали от естествените миризми и те често ни се струват силни и дразнещи, но това са ароматите, които ни дава нашата природа и ние ги обожаваме. 

Важно е да отбележим, че вредните химикали могат да увредят здравето ни, да бъдат потенциално канцерогенни и да повлияят негативно на ендокринната ни система.

Нашите продукти са създадени със съвременни технологии в синергия с природата. С помощта на професионален екип от козметолози, разработихме най-леките и ефективни формули с над 97% натурални съставки с устойчив произход, без парабени, сулфати и вредни химикали! Процесът по създаване беше труден, дълъг и научихме много от него. Точно затова ти споделяме информация, която смятаме, че ще ти бъде полезна. Създаването на един натурален продукт е много по-скъп, бавен и трудоемък процес, защото балансирането на формули без тези вредни химикали е доста по-сложно. Но крайният резултат определено си заслужава! 

В нашите продукти ще откриеш над 40 високоефективни натурални съставки!