Септември - месецът на осведоменост за грижата за кожата

Септември - месецът на осведоменост за грижата за кожата

Освен края на лятото, началото на училище, връщането на работа, септември официално е и месецът, в който да научим нещо ново за кожата си и за това как да се грижим за нея! Защо септември? От една страна, предходните летни месеци и многото пътувания пречат на рутината ни. През лятото кожата лесно се замърсява, а и да не забравяме вредите от суровите слънчеви лъчи. От друга страна, предстоящото есенно време налага промяна в подхода ни към грижата за кожата, защото идва по-хладният и по-сух въздух. Ето защо септември е перфектната контролна точка за това да обърнеш специално внимание на кожата ти и да рестартираш рутината си. А и ако трябва да сме честни, този месец винаги се усеща като началото на нов период, нали? 

Настрой рутината си спрямо сезонните промени.

Промените във влажността и температурата непременно ще повлияят на кожата ти, но не е нужно да правиш грандиозни промени в рутината си. Не спирай да нанасяш хидратиращ крем с SPF50+ през деня, изключването на тази стъпка през студените месеци е основната грешна на повечето хора. В крайна сметка слънцето не изчезва внезапно след август. Всъщност слънцето се доближава до Земята между юли и януари. Вечер също не забравяй да хидратираш кожата със серум и крем. Спазвай рутината си редовно и ще преминеш през есента и зимата без проблем! 

Тази есен обърни внимание на храненето. 

Здравата и красива кожа е пряко свързана с нашето вътрешно здраве, както физическо, така и емоционално (всички мразим тези гадни пъпки, които ни излизат от стрес преди важно събитие). Най-добрите начини да поддържаме баланс в нашето тяло е доброто хранене и качественият сън. Вече сме говорили, че преработените храни и захарта могат да допринесат за появата на акне, възпаления и други кожни проблеми. Обратно на това, много плодове и зеленчуци (които са в изобилие през есента) могат да повлият блаагоприятно на кожата и да намалят възпаленията. Ето едно предизвикателство: Опитай се да следиш какво ядеш през септември, за да определиш кои храни се отразяват добре на кожата ти и кои не. 


 

Не пренебрегвай съня си.

Есенният сезон е известен и като най-доброто време за сън - не е прекалено топло или студено, но е много уютно. Това е страхотна новина за кожата ти, тъй като редовното осигуряване на достатъчно сън е от решаващо значение за както за възстановяването ѝ, така и за цялото ти тяло. 

Спортът и кожата ти.

Доказано е, че редовните упражнения поддържат кожата здрава и млада. Опитай се да включиш в деня си поне 30-минутна тренировка. Така поддържаш кръвния поток, което допринася за добрия вид на кожата.

Поглези се с час при козметик/дерматолог.

Какъв по-добър момент от месеца на осведоменост за грижа за кожата? А и краят на лятото е перфектният момент да почистиш кожата си от натрупалото се замърсяване от пот, пясък, вода и др. Заложи на дълбоко почистване и хидратираща терапия. Няма как да сбъркаш. 

Знаем, че забързаното ежедневие може да обърка перфектната рутина за грижа за кожата, тренировки и правилно хранене. Важно е да не се отказваш и да приемаш пропуските като допълнителна мотивация! Пропуснато хидратиране на лицето вечер = маска за допълнителна грижа на следващия ден. Пропусната тренировка = 10 минути повече на следващия ден. Да действаме!